INGREDIENTAI: 800 gramų žuvies (file)
1 vienetas kiaušinių
2 riekės batono
100 mililitrų grietinėlės
50 gramų alyvuogių (žalios)
1 vienetas morkų (virtos)
1 žiupsnelis druskos
1 šaukštelis pipirų
3 šaukštai majonezo
3 vienetai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Žuvies filė ir grietinėlėje mirkytą batoną sumalkite, suberkite prieskonius, įmuškite kiaušinį ir viską gerai suminkykite. Įmaišykite alyvuoges ir kubeliais pjaustytas virtas morkas. Gautą masę gerai išmaišykite, formuokite vyniotinį ant kepimo rankovės ar medžiagos vyniotiniams, suriškite vyniotinį. Virkite puode, įpylus, vandens druskos, pipirų ir lauro lapelių. Nuo užvirimo virti apie 30 - 40 minučių. Išvirus paslėgti šaltai per naktį. Tiekite su majonezu ar kitu padažu tinkančiu prie žuvies patiekalų. Skanaus!