INGREDIENTAI: 500 gramų smidrų
50 gramų ghee sviesto
2 skiltelės česnako
1 saujelė svogūnų laiškų
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šparagus nuplauti, gerai nuvarinti. Nulaužti sumedėjusius smidrų galiukus (švelniai lenkti smidrą, kol perlinks ir nulūš, daugiau informacijos apie smidrų paruošimą [ur=https://www.lamaistas.lt/straipsnis/smidru-keliais-kaip-juos-issirinkti-laikyti-skaniai-paruosti-27-isbandyti-smidru-receptai-44889]rasite čia[/url]).
2.
Česnaką ir svogūnų laiškus smulkiai sukapoti.
3.
Keptuvėje ant kiek aukštesnės nei vidutinė kaitros ištirpinti sviestą. Apkepti česnaką keliolika sekundžių, kol paskleis švelnų aromatą.
4.
Į keptuvę dėti smidrus, vis vartant, apkepti kelias minutes. Berti svogūnų laiškus, apkepti dar kelias sekundes. Pagardinti druska ir pipirais. Skanaus!