INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 gramų sausainių (Selgos, Gaidelio ar pan.)
120 gramų sviesto
Viršui:
200 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
3 vienetai kiaušinių trynių
4 šaukštai cukraus
500 gramų braškių
1 sauja šilauogių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sausainius sumalkite iki trupinių ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Torto formą (naudojau 20 cm skersmens apvalią) išklokite kepimo popieriumi. Supilkite paruoštus sausainių trupinius ir juos rankomis suplokite, kad būtų tvirtas pagrindas.
2.
Pusę braškių perpjaukite išilgai ir braškių puselėmis išklokite torto formos sieneles. Formą dėkite į šaldytuvą 20-30 min, kad pagrindas sutvirtėtų.
3.
Kremui kiaušinio trynius gerai išplakite su cukrumi. Įmaišykite maskarponę ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada atsargiai įmaišykite standžiai išplaktą grietinėlę.
4.
Paruoštą kremą sukrėskite ant torto pagrindo, išlyginkite paviršių ir padėkite tortą į šaldytuvą 3 - 4 val. sustingti.
5.
Prieš patiekiant torto viršų papuoškite likusiomis braškėmis ir šilauogėmis.