TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Kreminė trinta smidrų sriuba
Kreminė trinta smidrų sriuba

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
1 pundelis smidrų
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas svogūnų
50 gramų pelėsinio sūrio
1 litras daržovių sultinio
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 šaukštas alyvuogių aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Smidrus nuplauname, nulaužiame sumedėjusią jų dalį. Supjaustome nedideliais gabalėliais. Svogūną nulupame ir pasmulkiname.

2.
Puode įkaitiname aliejų. Suberiame ir pakepiname svogūnus, kol jie suminkštės. Tada sudedame smidrus ir pakepiname kelias minutes. Kelias smidrų viršūnėles galima išimti ir pasilikti sriubos papuošimui (nors man jos paskendo sriuboje). Daržoves užpilame sultiniu, beriame druskos, pipirų ir verdame apie 10 – 15 min. Sudedame pelėsinį sūrį. Gerai išmaišome, pakaitiname, kol išsilydys.

3.
Sriubą sutriname maisto smulkintuvu. Supilame grietinėlę. Pakaitiname iki virimo.

4.
Pilstome į dubenėlius, dedame smidrų viršūnėles. Jeigu norisi, patiekiame su duonos skrebučiu.




admin · 2021-06-09 12:00 · 413 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt