INGREDIENTAI: 1 stiklinės margarino, kepiniams
3 kiaušinių
1 stiklinės cukraus, smulkaus
0,5 stiklinės kvietinių miltų
2 a. š. kepimo miltelių
1 a. š. vanilės ekstrakto
100 g šokolado, juodo
1 v. š. kakavos
1 stiklinės cukraus pudros
1 stiklinės margarino
2 a. š. kakavos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vidutinio dydžio dubenėlyje paplakite kiaušinius, sukrėskite margariną, suberkite cukrų ir maišykite, kol susidarys puri masė. Supilkite pieną, vanilės ekstraktą, suberkite miltus ir išmaišykite. Sudėkite likusius komponentus ir paplakite elektriniu plakikliu 2 min iki lengvos kreminės masės. Tešlą po lygiai sukrėskite į popierinius krepšelius. Kepkite 20 min. iki 160°C temp. laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Puoškite kai visai atvės. Papuošimas: mediniu šaukštu sumaišykite pusę miltelinio cukraus ir pusę margarino. Tada sudėkite likusį margariną, cukrų, kakavą ir šaukštu išsukite iki purios masės. Sukrėskite masę į konditerinį maišelį su mažu antgaliu ir išspauskite spiralėmis ant keksiukų. Ant viršaus uždėkite persiškų cukraus vatos siūlų.