INGREDIENTAI: 600 gramų obuolių
300 gramų miltų (apytikriai)
150 gramų cukraus
125 mililitrai aliejaus
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas pieno
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius supjaustyti mažais kubeliais ir apšlakstyti citrinų sultimis.
2.
Dubenėlyje išplakti kiaušinius su cukrumi, vanilinu, druska, pienu ir aliejumi. Suberti miltus ir kepimo miltelius, gerai išmaišyti. Miltus dėkite pamažu, nes tikslus jų kiekis gali šiek tiek varijuoti. Dėkite tiek, ka dautųsi daugmaž riebios grietinės tirštumo tešla.
3.
Galiausiai sudėti obuolius ir, dar kartą viską išmaišius, po porą šaukštelių šią masę dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
4.
Kepti iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių.