INGREDIENTAI: Tešlai:
500 gramų kvietinių miltų
210 gramų pieno
110 gramų sviesto (šalto)
2 vienetai kiaušinių
2 skiltelės česnako
1 šaukštas džiovinto raudonėlio (ar petražolių arba kitų žolelių)
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
50 gramų čederio sūrio (arba mocarelos ar fermentinio)
18 griežinėlių saliamio (apytikriai, galima keisti rūkytu kumpiu)
pagal poreikį pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį įmušti kiaušinius, supilti pieną ir išspausti česnako, išmaišyti.
2.
Į didesnį dubenį suberti miltus, druską, kepimo miltelius ir raudonėlį.
3.
Sviestą supjaustyti nedideliais kubeliais, dėti į dubenį su miltais ir šakute arba elektriniu maišytuvu smulkinti iki kol neliks didelių sviesto gabaliukų. Tuomet supilti kiaušinių masę ir gerai išmaišyti, užminkyti tešlą. Jei tešla labai limpa, miltų galima įberti daugiau.
4.
Paruoštą tešlą iškočioti iki poros milimetrų storio ir išpjauti nedidelius apskritimus (galima išspausti su puodeliu ar stikline).
5.
Ant išpjautų apskritimų dėti mažą šaukštelį pomidorų padažo, berti sūrio.
6.
Saliamio griežinėlius dar pasmulkinti ir dėti ant sūrio, tuomet užlenkti ir tešlos galus gerai suspausti šakute.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 18 - 20 minučių iki lengvai paruduos.