INGREDIENTAI: Tešlai:
225 gramai kvietinių miltų (naudojau „Kauno grūdų“ „Ekstra“)
125 gramai sviesto (šaltas)
1 vienetas kiaušinių trynių
2 šaukštai vandens
2 šaukštai cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
250 gramų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų rudojo cukraus
150 gramų šokolado (juodojo arba pieninio)
120 gramų lazdyno riešutų (arba migdolų, graikinių, anakardžių)
100 gramų sviesto
1 šaukštelis vanilinis cukrus su natūralia vanile
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlai visus ingredientus išmaišykite virtuviniu kombainu ir suminkykite tešlą. Įvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 min. padėkite į šaldytuvą. Tada iškočiokite ir įklokite į kepimo skardą arba išlipdykite skardos dugną ir sieneles tešla. Vėl padėkite tešlą į šaldytuvą 30 min. Tešlą ant skardos dugno pabadykite šakute, kad kepant išeitų garai ir neiškiltų „pagalvių“. Kepkite 25–30 min. 180 °C orkaitėje.
2.
Įdarui riešutus paskleiskite ant iškepto krepšelio skardoje.
3.
Cukrų, sviestą, pusę grietinėlės ir vanilinį cukrų maišydami kaitinkite keptuvėje ant vidutinės kaitros 4–5 min. arba kol ims burbuliuoti ir tirštėti. Nukelkite keptuvę nuo viryklės. Kai karamelė atvės, supilkite ant riešutų iškeptame krepšelyje ir palikite sustingti (galima padėti 20 min. į šaldytuvą).
4.
Susmulkintą šokoladą su likusia grietinėle ištirpinkite inde virš karšto vandens garų ir užpilkite ant karamelės ir riešutų, išlyginkite mentele. Palikite pyragą atvėsti ir tada dėkite į šaldytuvą 1–2 val.