INGREDIENTAI: 3 vienetai bulvių
150 gramų rudųjų pievagrybių
100 mililitrų grietinėlės
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai ryžių
1/4 vieneto ilgieji indiški pipirai
1 šaukštas sviesto
1 vienetas lauro lapų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Svogūną ir morką nulupame. Svogūną pasmulkiname, morką supjaustome taip pat griežinėliais.
2.
Pievagrybius nuplauname ir supjaustome griežinėliais.
3.
Svieste pakepiname svogūną su morka. Daržovėms suminkštėjus, dedame pievagrybius ir dar truputį pakepiname.
4.
Į puodą beriame ryžius, kubeliais pjaustytas bulves, apkepintas daržoves ir pievagrybius.
5.
Užpilame vandeniu (iki norimo sriubos tirštumo), pagardiname prieskoniais ir verdame apie 30 min. Supilame grietinėlę ir pakaitiname dar pora minučių.