INGREDIENTAI: 500 gramų žuvies filė
200 mililitrų pieno
3 riekės batono (didesnių ar 4 mažesnių)
1 vienetas svogūnų (mažo)
1 vienetas kiaušinių (L dydio)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį panko džiūvėsėlių (arba paprastų)
pagal poreikį aliejaus
0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Batoną siaurame dubenėlyje užpilti pienu ir palikti išbrinkti.
2.
Svogūną kuo smulkiau sukapoti ir apkepinti su lašeliu aliejaus ant mažos kaitros, kol suminkštės. Galima dėti ir nekepintą, bet tuomet svogūno skonis bus intensyvesnis.
3.
Žuvį su išmirkusiu batonu sumalti mėsmale, elektriniu trintuvu. Jei nei vieno neturite - batoną kuo smulkiau suplėšyti rankomis, o žuvį kuo smulkiau sukapoti.
4.
Žuvies ir batono masę sumaišyti su svogūnu, įmušti kiaušinį, berti prieskonius. Viską labai gerai išminkyti (ypač kruopščiai minkykite, jei masės nemalėte).
5.
Drėgnais delnais imti žuvies masės, apvolioti džiūvėsėliuose.
6.
Kiekvieną maltinuką kepti įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol apskrus.
Patarimai:
•
Aš žuvies maltinukams nemėgstu naudoti pirktinio faršo, nes jis dažniausiai būna skystokas. Jeigu visgi tokį naudosite, dėkite daugiau batono.