INGREDIENTAI: 1 vienetas persimono
50 gramų ožkos pieno sūrio (naudojau „Chavroux“)
30 gramų graikinių riešutų (smulkintų)
2 šaukšteliai medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Pesimoną perpjauti per pusę ir išskobti dalį vidaus.
2.
Ožkos pieno sūrį sumaišyti su smulkintais graikiniais riešutais. Apie 1 arbatinį šaukštelį smulkintų riešutų pasilikti pabarstymui.
3.
Į išskobtą persimono duobutę dėti sūrio ir graikinių riešutų įdaro, ant viršaus užberti likusius riešutus ir užpilti po šaukštelį skysto medaus.
4.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min, kol persimonas suminkštės. Jei persimonas didelis ir nelabai prinokęs, kepti reikės ilgiau.