INGREDIENTAI: 400 g kiaulienos
3 gvazdikėlių
1 svogūno
0,5 a.š.kalendos
Žiupsnelis druskos
200 g ananasų
200 g ryžių
Žiupsnelis kardamono
Žiupsnelis cinamono
3 v. š. ananasų sulčių
1 v. š. citrinos sulčių
1 v. š. cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Mėsa supjaustoma gabalėliais ir kartu su kalendra, gvazdikėliais apkepinama keptuvėjesu su šlakeliu aliejaus. Tada sudedama supjaustyti svogūnai ir kepama keletą minučių. Supilama stiklinė vandens ir troškinama, kol viskas suminkštėja. Virti ryžiai sumaišomi su ananasais, mėsa ir sudedami į kepimo indą. Viskas apibarstoma cinamonu, kardamonu ir apšlakstoma 2 - 3 šaukštais vandens. Likę ananasų griežinėliai sumaišome su ananasų sultimis bei šaukštu cukraus ir pakaitinami ant nedidelės ugnies, kol parausta. Viskas sukrečiama ant ryžių. Apkepas uždengiamas ir kepamas apie 10 minučių orkaitėje.