INGREDIENTAI: 1 kilogramas bulvių
1 stiklinė miežinių kruopų
200 gramų grietinės
100 gramų karštai rūkytos šoninės (nebūtina)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miežines kruopas iš vakaro užplikau verdančiu vandeniu (2 su trupučiu stiklinėmis) ir palieku išbrinkti. Arba jeigu pamirštu užpilti iš anksto, tiesiog jas išverdu kaip košei.
2.
Bulves drauge su svogūnu sutarkuoju elektrine bulvių tarkavimo mašina.
3.
Bulvių tarkius sumaišau su išbrinkintomis ir nusunktomis kruopomis, grietine, lengvai paplaktu kiaušiniu ir keptuvėje pakepinta kubeliais pjaustyta šonine. Pagardinu druska ir pipirais. Dar tinka įmaišyti smulkiai pjaustytos šoninės ar kitos mėsytės, bet nėra būtina.
4.
Supilu į riebalais pateptą kepimo formą ir šaunu į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Priklausomai nuo skardos dydžio, kugelis man iškepa per 1-1.5 valandos.
5.
Iškepusį labai skanu valgyti su grietine arba varškės padažiuku (varškę pertrinu ir sumaišau su trupučiu druskos ir šiek tiek pieno, galima dar česnako įspausti).