INGREDIENTAI: 3 kilogramai agurkų
2 kilogramai pomidorų
1 kilogramas paprikos
200 gramų česnako
200 gramų aitriosios paprikos (nebūtina)
180 mililitrų aliejaus
100 gramų cukraus
3 šaukštai druskos
1 saujelė pipirų (žirneliais)
pagal poreikį acto 9% (po 1 šaukštelį 0.5 l stiklainiui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus aplieti verdančiu vandeniu, nulupti odeles. Nuvalytus pomidorus supjaustyti. Sudėti į storadugnį puodą.
2.
Iš paprikų išimti sėklytes, paprikas supjaustyti kubeliais. Sudėti prie pomidorų. Užberti cukrų, druską, berti pipirus. Užkaitinti ir virti apie 20 minučių ant nedidelės kaitros.
3.
Agurkus supjaustyti išilgai ir skiltelėmis. Česnaką ir aitriuosius pipirus, jei naudojate, susmulkinti. Sudėti į puodą prie pomidorų. Supilti aliejų. Užvirinti ir kaitinti apie 5 minutes.
4.
Stiklainius išplauti su soda, iškaitinti. Sudėti dar karštą mišrainę. Į kiekvieną 0.5 litro stiklainį, tiesiai ant mišrainės pilti po 1 šaukštelį acto, į 1 litro stiklainį - po 2 šaukštelius.
5.
Pridengti steriliais, sandariais dangteliais. Sustatyti į puodą su karštu vandeniu, kad stiklainius apsemtų iki pusės (kad nebarškėtų, dugne padėti virtuvinį rankšluostėlį) ir kaitinti apie 20 minučių. Stiklainius uždaryti. Sustatyti dangteliais žemyn, uždengti pūkinėmis striukėmis ir palikti atvėsti pernakt.
6.
Saugoti vėsiame rūsyje.