TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Teobaldas Vaidivutis Vydmina Valentas Aldas Vaidevutis
Kavos biskvito tortas su karameliniu kremu
Kavos biskvito tortas su karameliniu kremu

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
280 gramų miltų
250 mililitrų pieno
200 gramų cukraus
180 gramų sviesto (minkšto)
3 vienetai kiaušinių
55 gramai kakavos
3 šaukštai kavos (jau paruoštos, stiprios)
2 šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Kremui:
500 gramų maskarponės sūrio
380 gramų karamelizuoto kondensuoto pieno
2 šaukštai brendžio (nebūtina)
Sulaistymui:
1 stiklinė kavos (jau paruoštos, stiprios)
100 gramų cukraus
2 šaukštai brendžio

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitams dubenyje sumaišome miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską viską persijojame. Sviestą su cukrumi elektriniu plakikliu išplakame iki baltumo. Plakdami po vieną mušame kiaušinius, po kiekvieno paplakame apie 1 minutę. Į plakinį beriame pusę miltų, išmaišome, bet nepermaišome. Supilame jau paruoštą kavą su pienu, likusius miltus ir vėl gerai išmaišome.

2.
Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, šonus patepame aliejumi, pilame pusę tešlos ir kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Ar iškepė, patikriname mediniu pagaliuku. Taip iškepame ir antrą biskvitą. Atvėsusius perpjauname dideliu peiliu į 2 lakštus ir turime iš viso 4 biskvitus.

3.
Kremui visus produktus palaikome kambario temperatūroje ir gerai išplakame plakikliu į vientisą masę.

4.
Sulaistymui pilame paruoštą kavą ir cukrų į puodą ir vis pamaišydami kaitiname ant silpnos ugnies, kol išgaruos puse skysčio ir sirupas pradės tirštėti. Tada supilame brendį ir atvėsiname.

5.
Surenkame tortą: dedame biskvitą į lėkštę, sulaistome, tepame kremo, ir taip padarome su visais biskvitais. Pasiliekame šiek tiek kremo aptepti viršų ir šonus. Puošiame pagal fantaziją. Tortą palaikyti šaldytuve per naktį.




admin · 2021-06-05 00:00 · 448 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt