TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi
Sluoksniuotos salotos su konservuota žuvimi

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
11 vienetų kiaušinių (kietai virtų)
4 vienetai bulvių (virtų)
410 gramų konservuotos žuvies (naudojau 230 gr lašišos + 180 gr plekšnės)
2 vienetai morkų (didesnių, virtų)
200 mililitrų majonezo
100 gramų fermentinio sūrio
1 vienetas svogūnų
šiek tiek prieskonių
šiek tiek žalumynų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Salotoms naudojau išardomos tortinės žiedą, 24 cm skersmens. Jį pasidėjau ant didelės lėkštės ir sluoksniavau iš eilės.

2.
Nulupame virtas bulves. Sutarkuojame jas stambia burokine tarka. Sudėję pirmąjį sluoksnį, aptepame kiek įmanoma ploniau majonezu bei pabarstome mėgiamais prieskoniais.

3.
Svogūno galvutę smulkiai sukapojame bei nuplikome karštu vandeniu. Po keliolikos minučių perliejame šaltu vandeniu ir suberiame ant bulvių.

4.
Virtą morką nulupame, sutarkuojame, dedame ant svogūnų, vėl aptepame majonezu.

5.
Žuvies konservus susmulkiname šakute ir taip pat tolygiai paskleidę ant ankstesnio morkų sluoksnio plonai patepame majonezu bei pabarstome prieskoniais. Žuvies konservą galima dėti, kokį tik turite ar mėgstate - šprotus, strimėlę alyvoje, tuną.

6.
Tuomet sutarkuojame sūrį, lygiu sluoksniu paskleidžiame ant žuvies ir vėl - majonezas bei truputis prieskonių.

7.
8 kietai virtų kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Sutarkuojame ir dedame atskirais sluoksniais. Pirma - baltymas ir majonezas, o ant viršaus smulkiai tarkuotas kiaušinio trynys.

8.
Puošiame žalumynais, perpus perpjautomis alyvuogėmis, ištrijų kiaušinių padariau "perlytes" - nosytes ir akytes padariau iš pipirų žirnelių, ausytes - iš migdolų drožlių. Prieš patiekiant, salotas bent 2 valandas palaikykite šaldytuve, kad sluoksniai labiau susigulėtų.




admin · 2021-06-04 09:00 · 466 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt