INGREDIENTAI: pagal poreikį žiedinių kopūstų
pagal poreikį brokolių
pagal poreikį šparaginių pupelių
pagal poreikį prieskoninių žolelių (krapai, lsvogūnų laiškai, petražolės, laiškiniai česnakai)
pagal poreikį cukinijų
pagal poreikį žaliųjų žirnelių
pagal poreikį burokėlių (ir lapai)
pagal poreikį rūgštynių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Prieskoninės žolelės: krapai, petražolės, svogūnų laiškai, laiškiniai česnakai – nuplauname viską, nusausiname, susmulkiname ir sudedame į šaldymo indelius arba maišiukus.
2.
Šparaginės pupelės – nuplauname, nupjaustome galiukus, paverdame vandenyje apie 7 min. sudedame į šaldymo maišelius.
3.
Rūgštynei – nuplauname, nusausiname, susmulkiname ir sudedame į šaldymo maišiukus.
4.
Brokoliai – nuplauname, išskirstome žiedynais. Nublanširuojame (užpilame verdančiu vandeniu), supilame į kiaurasamtį ir perliejame lediniu vandeniu. Nuvarvėjus skysčiui, sudedame į šaldymo maišelius.
5.
Žiediniai kopūstai - nuplauname, išskirstome žiedynais. Pamerkiame 10 min į parūgštintą vandenį. Nublanširuojame (užpilame verdančiu vandeniu), supilame į kiaurasamtį ir perliejame lediniu vandeniu. Nuvarvėjus skysčiui, sudedame į šaldymo maišelius.
6.
Burokėlių lapai su šakniavaisiais – pasiruošiu mišinį žiemai sriubai. Lapaus nuplauname, pasmulkiname. Šaknis nuplauname, nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Sumaišome su lapais ir sudedame į šaldymo maišelius.
7.
Žalieji žirneliai – šįmet jų derliaus aš dar tik laukiu. Žirnelių neblanširuoju, tik supilu į šaldymui skirtus maišelius.
8.
Cukinija – nuplauname, supjaustome gabalėliais ir sudedame į šaldymo maišelius.
9.
Ant maišelių užrašau daržovių pavadinimus ir datą. Žiemą džiaugiuosi savo naminėmis paruoštomis daržovėmis. Jas naudoju sriuboms, troškiniams.