INGREDIENTAI: 2 vienetai cukinijų (jaunų)
5 vienetai bulvių (nedidelių)
250 gramų mocarela sūrio
3 vienetai kiaušinių
150 gramų virto kumpio
100 gramų sendintas sūris (tarkuoto)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukinijas supjaustykite išilgai, maždaug 0,5 cm storumo juostelėmis, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, patepkite lašeliu aliejaus, pagardinkite druska, pipirais ir kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių, kol cukinijos truputį pagels.
2.
Užkaiskite puodą pasūdyto vandens. Bulves nuskustkite, supjaustykite išilgais plonais greižinėliais. Apvirkite supjaustytas bulves pasūdytame vandenyje maždaug 5 minutes, kad būtų pakankamai minkštos, bet nepervirusios. Nupilkite virimo vandenį ir gerai nuvarvinkite.
3.
Kiaušinius išplakite šakute, pagardinkite druska, pipirais.
4.
Nedidelį apkepo indą, maždaug 24*24 cm, išklokite kepimo popieriumi, arba tiesiog patepkite aliejumi. Dugne dėktie sluoksnį apkeptų cukinijų, apiberkite jas plonu sluoksniu sendinto sūrio, dėkite sluoksnį bulvių, tada griežinėliais pjaustytos mocarelos, plonytį sluoksnį kumpio. apliekite trečdaliu plaktų kiaušinių, viską apiberkite plonu sluoksniu tarkuoto sendinto sūrio ir vėl sluoksniuokite cukinijas, bulves, mocarelą, kumpį, užbaigiant sluoksniu cukinijų, kiaušiniais ir sendintu sūriu.
5.
Kepkite 200 laipsnių karštumo orkaitėje 35 - 40 minučių, kol kiaušiniai sukietės. Jei paviršius ims per daug tamsėti, pridenkite aliuminio folija. Mėgaukitės šiuo lengvu slėgtainiu dar karštu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"