INGREDIENTAI: 300 gramų cukraus
200 gramų miltų
200 gramų aliejaus
3 vienetai kiaušinių
100 gramų grietinės
1 šaukštelis kepimo miltelių
2 šaukštai kakavos
1 žiupsnelis druskos
2 lašai vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukrų, aliejų ir kiaušinius plakame kelias minutes. Įplakame grietinę, esenciją ir druską. Palaipsniui įplakame kepimo miltelius ir po pora šaukštų miltų, kol tešla bus grietinės tirštumo.
2.
Gautą masę padalinam į dvi dalis. Į vieną įmaišome kakavą.
3.
Tešlą supilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium: pilti galima abi dalis iškarto, vieną ant kitos, galima netolygiai, netvarkingai. Supylus keliais judesiais prasukite šakute nuo dugno į viršų - truputį persimaišys spalvos.
4.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Kepimo laikas priklauso nuo formos gylio ir skersmens. Skaunaus :)