INGREDIENTAI: 6 vienetai agurkų (apytikriai, priklausomai nuo dydžio)
300 mililitrų vandens (verdančio, apytikriai)
1 pundelis krapų
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
5 vienetai pipirų (žirneliais, apytikriai)
2 vienetai lauro lapų (apytikriai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Agurkus nuplauti, nupjauti jų viršūnėles.
2.
Į stiklainio dugną dėti didesnę dalį krapų, sudėti agurkus.
3.
Česnako skilteles šiek tiek patraiškyti peilio šonu, kad išsiskirtų sultys, sudėti į stiklainį tarp agurkų. Suberti pipirus, sudėti lauro lapelius ir visus likusius krapus.
4.
Į puodą įpilti vandens, užvirti, tuomet suberti druską ir ištirpinti, supilti į stiklainį su agurkais. Uždengti dangteliu ir palikti virtuvėje per visą naktį.
5.
Agurkėlius galima ragauti jau ryte, bet dar gardesni vakare, po visos paros rauginimo.