INGREDIENTAI: Pagrindui:
1,25 puodelio miltų
10 g kepimo miltelių
0,25 šaukšto cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
100 g sviesto, kambario temperatūros
1 kiaušinio trynio
1 žiupsnelio druskos
Tešlai:
3 kiaušiniai (arba 3 baltymai + 2 kiaušinių tryniai)
0,5 šaukšto cukraus
0,5 šaukšto miltų
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
5 obuoliai
0,5 citrinos
1 sauja džiovintų spanguolių
0,25 šaukšto cukraus
Cinamono (pagal skonį)
1 šaukštas krakmolo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pagrindui skirtus produktus sumaišome. Galima minkyti duonkepėje, kuri turi specialią tešlos minkymo programą ar tiesiog rankomis. Tešlą susukame į maistinę plėvelę ir palaikoma šaldytuve nuo 30 minučių iki 1 valandos. Po to iškočiojame ir įtiesiame į kepimo formą (kraštus užkeliame). Citriną ir obuolius sutarkuojame ir sumaišome su cukrumi, cinamonu, spanguolėmis ir krakmolu. Cukraus galima dėti ir daugiu - pagal skonį. įdarą sudedame ant tešlos. Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, įmaišome miltus. Po to trynius sumaišome su baltymų putomis (baltymus plakti su druska). Gautą tešlą paskirstome ant įdaro. Galima apibarstyti viską migdolais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 15 minučių. Po to sumažinkite temperatūrą iki 180 ir kepkite 20-30 minučių.