TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu
Tiršta vištienos ir daržovių sriuba su sūriu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių (nedidelių)
450 gramų vištienos faršo (arba jautienos ar kitos mėgiamos maltos mėsos)
450 mililitrų vištienos sultinio (arba daržovių sultinio)
200 mililitrų pieno
150 gramų lydyto sūrio
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
1 pundelis petražolių
1 šaukštas kvietinių miltų
2 šaukštai sviesto
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
4 vienetai mėsainių bandelių (arba šviesios duonelės, nebūtina)
50 gramų rūkytos šoninės (nebūtina)
50 gramų čederio sūrio (ar kito kietojo, tarkuoto, nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą sudėti faršą ir pakepti vis pamaišant ir mentele pasmulkinant apie 10 minučių iki kol nebebus rausvas, tuomet perdėti į lėkštę ir atidėti.

2.
Į tą patį puodą dėti šaukštą sviesto, ištirpinti.

3.
Svogūną smulkiai supjaustyti, morkas sutarkuoti ir suberti į puodą su sviestu. Pakepinti apie 10 minučių.

4.
Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais, suberti į puodą su daržovėmis, tuomet sudėti mėsą ir įpilti sultinio. Virti apie 12 minučių iki kol bulvės suminkštės.

5.
Į keptuvę įdėti šaukštą sviesto, ištirpinti, suberti miltus ir labai gerai išmaišyti, vis maišant pakepti apie minutę iki kol pagels.

6.
Petražoles susmulkinti.

7.
Į puodą sudėti miltų masę, gerai išmaišyti, tuomet supilti pieną, suberti petražoles, baziliką ir virti apie 3 minutes. Sudėti lydytą sūrį ir dar pavirti iki kol sūris ištirps.

8.
Mėsainių bandeles pakepti sausoje keptuvėje apie minutę, tuomet supjaustyti kubeliais arba tiekti nepjaustytą bandelę prie sriubos.

9.
Šoninę supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į keptuvę ir trumpai apkepti.

10.
Sriubą supilstyti į lėkštes, pabarstyti šoninės gabaliukais, bandelės kubeliais ir tarkuotu sūriu.




admin · 2021-06-02 06:00 · 523 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt