INGREDIENTAI: 400 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
150 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
pagal skonį riešutų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Sviestą supjaustyti nedideliais gabaliukais, sudėti į dubenį ir sumaigyti rankomis. Suberti cukrų, įmušti vieną kiaušinį ir išmaišyti. Tuomet įsijoti miltus, kepimo miltelius, suberti vanilinį cukrų, gerai išminkyti. Tešla turi būti minkšta ir nelimpanti prie rankų. Susukti į maistinę plėvelę, padėti į šaldytuvą pusvalandžiui.
2.
Tešlą iškočioti iki 5 - 6 mm storio, formele išspausti 9 cm skersmens dydžio apskritimus, viduryje mažesne formele išspausti 2 cm skersmens apskritimą.
3.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti sausainius.
4.
Į dubenį įmušti kiaušinį, išplakti. Plakiniu aptepti sausainius. Apibarstyti riešutais.
5.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 15 - 20 minučių.