TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Teobaldas Vaidivutis Vydmina Valentas Aldas Vaidevutis
Naminiai braškių marmelado saldainiai
Braškių marmelado saldainiai

Porcijų skaičius: 30


INGREDIENTAI:
300 gramų braškių (tinka ir šaldytos)
250 gramų cukraus marmeladams
2 šaukštai citrinų sulčių
šiek tiek cukraus (apvoliojimui)
šiek tiek aliejaus (neutralaus skonio)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Braškes švariai nuplauti ir nuskabyti kotelius. Elektriniu trintuvu su sutrinti iki vientisos tyrelės.

2.
Maždaug 20x20 cm dydžio skardelę (ar kokį kitą indelį) iškloti kepimo popieriumi, uždengiant kraštelius. Popierių patepti trupučiu neutralaus skonio aliejaus (kad marmeladas nepriliptų).

3.
Puode sumaišyti trintas braškes su marmelad7 cukrumi ir citrinų sultimis. Kaitinti and didesnės ugnies, kol užvirs. Užvirus ugnį sumažinti ir virti ant nedidelės ugnies apie 10-20 minučių, nuolat maišant mediniu šaukštu, kad neimtų svilti.

4.
Marmeladas bus išviręs, kai matysite, kad tikrai pastebimai sutirštėjo. Jis neturi būti toks tirštas kaip verdant obuolių sūrį, bet ir ne skystas - perbraukus šaukštu per puodo vidurį masė turėtų sutekėti tik per 2-3 sekundes. Galima patikrinti ir taip - šaukštą marmelado uždėkite ant vėsios lėkštelės, tuomet labai gerai matysis, ar masė laiko formą.

5.
Marmelado masę supilti į popieriumi išklotą formą, šaukštu išlyginti paviršių. Palikti visiškai atvėsti ir sutvirtėti (man užtrunka 1-2 valandas, bet galite palikti ir nakčiai).

6.
Kai sustings, kartu su popieriumi išimti iš formos. Pjaustyti daugmaž 2x2 cm dydžio kvadratukais.

7.
Jeigu norite, kiekvieną gabaliuką galite dar apvolioti cukruje, bet tas nebūtina. Skanaus!


Patarimai:

Jeigu norite tobulai vientiso marmelado, kuriame nesijaustų braškių sėklyčių, braškių tyrę prieš virdami perkoškite per smulkų sietelį ar marliuką. Bet man asmeniškai tos sėklytės visiškai netrukdo.


Marmelado saldainius laikykite sudėję į sandarų indelį, sluoksnius atskirdami kepimo popieriumi.


Cukraus marmeladams rasite pirkti daugelyje didesnių priekybos centrų cukraus skyriuje. Jis skiriasi nuo uogienių cukraus, nes turi daugiau pektino, tad verdama masė sutirštėja greičiau.




admin · 2021-05-30 18:00 · 547 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt