INGREDIENTAI: 5 kilogramai burokėlių (virtų)
500 gramų morkų
5 vienetai paprikos (įvairių spalvų)
4 vienetai svogūnų (didelių)
250 mililitrų aliejaus
3 vienetai citrinų
8 šaukštai cukraus
2 šaukštai druskos
šiek tiek lauro lapų
šiek tiek žalumynų (laimo lapeliai, petražolės, krapai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tarkuotas morkas, smulkintus svogūnus ir paprikas apkepinti aliejuje.
2.
Burokėlius sutarkuoti ir sudėti į puodą, pagardinti druska, įdėti cukraus, lauro ir laimo lapelius, žalumynus, apkepintas daržoves. Išspausti citrinų sultis ir pavirti apie 10 - 15 minučių.
3.
Dėti į iškaitintus, sterilius stiklainiukus ir gerai užsukti.