INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaulienos karkos
4 vienetai kiaulės kojų
2 vienetai kiaulės ausų
4 šaukštai druskos
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis maltų lauro lapų
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio džiovinti salierai
4 žiupsneliai maltos kalendros
4 žiupsneliai džiovintų bazilikų
šiek tiek citrinų sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Maždaug litre vandens ištirpinti apie 3 šaukštus druskos, sudėti didesniąją dalį kiekvienų prieskonių. Užvirti, kad pasiskleistų prieskonių kvapas, atvėsinti.
2.
Į marinatą supilti dar apie 2 litrus šalto nevirinto vandens, išmaišyti, sudėti mėsą, uždengti, padėti šaltai, geriausia 2 paroms. Bent kartą permaišyti.
3.
Mirkymo vandenį išpilti, mėsą labai gerai nuplauti, nuskusti.
4.
Į puodą pripilti tiek švaraus vandens, kad apsemtų mėsą. Suberti tų pačių likusių prieskonių, sudėti česnaką (geriau dėti nesmulkintą, o po to išimti, kai išverda šaltiena). Virti ant nedidelės kaitros apie 4 val. Mėsą šiek tiek atvėsinti. Nuo sultinio viršaus nugraibyti riebalus. Sultinį persunkti, kad nebūtų kaulų.
5.
Mėsą nuimti nuo kaulų, supjaustyti nedideliais gabaliukais.
6.
Išsidėlioti dubenėlius, į kiekvieną įdėti mėsos, užpilti sultiniu. Padėti šaltai, kol gerai sustings.
7.
Norint šaltieną išvesti ant lėkštės, dubenėlį pašildyti ant garų, tuomet išversti.
8.
Supjausyti, pašlakstyti citrinos sultimis.
Patarimai:
•
Uošvė pašlaksto obuolių sidro actu. Tiesa, ji ir prieskonių naudoja mažiau - paprastesnių.