INGREDIENTAI: 2 litrai vandens (apytikriai)
2 vienetai burokėlių (didelių, žalių)
1 vienetas morkų (didelės)
1 vienetas svogūnų (arba gabaliuko poro )
3.5 šaukšto pomidorų padažo (apytikriai)
0.5 saujelės džiovinto raudonėlio (nebūtina)
šiek tiek aliejaus
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
6 vienetai pievagrybių (didesnių)
šiek tiek žalumynų
šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Burokėlius ir morkas nuskusti ir sutarkuoti stambesne tarka (burokine). Svogūną susmulkinti.
2.
Pievagrybius supjaustyti stambesniais gabaliukais (riekutėmis). Trumpai apkepti įkaitintoje keptuvėje su šiek tiek aliejaus, kepimo pabaigoje pagardinti druska ir pipirais.
3.
Gerai įkaitinti keptuvę su keliais šaukštais aliejaus ir suversti burokėlius, morką ir svogūną. Keletą minučių pakepti ant didelės kaitros, nuolat pamaišant. Tada įdėti 3-4 šaukštus pomidorų padažo ir šiek tiek maltų pipirų, primažinti kaitrą, uždengti keptuvę dangčiu ir kepti, kas pora minučių pamaišant dar 10 minučių. Viską suversti į puodą.
4.
Užpilti maždaug 2 litrais vandens, įberti druskos pagal skonį, pusę saujelės džiovinto raudonėlio, kai užvirs, nukelti nuo viryklės, leisti „pasirpti“ 15 min. Valgant gardinti grietine ir keptais pievagrybių griežinėliais, žalumynais.
5.
Sriuba visada gaunasi sodrios spalvos. Labai gardu su virtomis bulvėmis.
Patarimai:
•
Dar galima dėti paprikos miltelių, arba šviežių stambiai patarkuotų paprikų.