TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-21 05:53
Gaivus varškės kremo tortas su aguoniniu biskvitu (be miltų) ir uogomis
Gaivus aguoninis tortas su varškės kremu

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
150 gramų maltų aguonų
125 gramai cukraus
100 gramų sviesto (minkšto)
70 gramų migdolų (maltų)
30 gramų juodojo šokolado (drožlių)
šiek tiek druskos
Kremui:
500 gramų kreminės varškės (be priedų)
200 mililitrų grietinėlės (naudojau 19%)
60 mililitrų vandens
11 gramų želatinos (smulkios)
šiek tiek cukraus
šiek tiek vanilės aromato
Viršui:
400 gramų šaldytų aviečių
250 mililitrų aviečių želė
250 mililitrų vandens
100 gramų aviečių (šviežių)
1 pakelis aviečių želė (apie 80 gr)
9 gramai želatinos (smulkios+40 ml vandens)
šiek tiek cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą, 60 gramų cukraus, kiaušinių trynius ir druską išsukti iki purios masės. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki standžių putų. Į sviesto-trynių masę palaipsniui įmaišyti aguonas, migdolus, šokolado drožles, sudėti baltymus ir atsargiai išmaišyti iki vientisos masės.

2.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 25 - 35 minutes. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Išėmus biskvitą iš orkaitės nuimti formą, padėti biskvitą apvertus ant grotelių, kad visiškai atvėstų.

3.
Varškės kremui želatiną užmerkti 10 minučių. Paskui pašildyti, kad visiškai ištirptu. Varškę išplakti su cukrumi ir vanile, sudėti atvėsusią želatiną ir gerai išmaišyti. Atsargiai įmaišyti iki standumo išplaktą grietinėlę.

4.
Atvėsusį biskvitą padėti ant lėkštės, uždėti tortinės žiedą, supilti varškės kremą ir padėti tortą į šaldytuvą.

5.
Raudonam sluoksniui želatiną užmerkti 10 minučių, paskui pašildyti, kad ištirptų. Avietes atšildyti, sutrinti trintuvu, perkošti per sietelį, kad nebūtų sėklų, įmaišyti cukrų, želatiną, supilti ant sustingusio varškės kremo ir padėti į šaldytuvą. Kai aviečių tyrelė sustings, išdėlioti likusias šviežias avietes ir užpilti paruoštą aviečių žėlė.

6.
Vėl padėti į šaldytuvą, kad sustingtų.




admin · 2021-05-29 12:00 · 407 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt