INGREDIENTAI: Tešlai:
600 gramų miltų
200 gramų sviesto (kambario temperatūros)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
Įdarui:
2 kilogramai obuolių
1 kilogramas kreminės varškės
230 gramų rudojo cukraus
150 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
šiek tiek cinamono
šiek tiek vanilės esencijos
šiek tiek maltų migdolų (apibarstymui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Obuolius nulupti, supjaustyti riekelėmis, užpilti ruduoju cukrumi ir cinamonu. Kai cukrus aptrips ir išsiskirs obuolių sultys, obuolius patroškinti keptuvėje ant silpnos ugnies, kol masė pasidarys tiršta, ir palikti atvėsti.
2.
Varškę elektriniu trintuvu ištrinti su cukrumi.
3.
Tešlai 2 kiaušinius išplakti su cukrumi, sudėti sviestą ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Išminkyti tešlą ir palikti 1 - 2 valandoms šaldytuve.
4.
Tešlą padalinti į 2 dalis, vieną dalį tešlos iškočioti ir sudėti kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Man tešla išėjo kaip trupiniai, todėl išdėliojau tešlą ant kepimo formos ir paspaudžiau. Toliau dėti obuolių masę, ant jos - varškę ir užbarstyti likusią tešlą.
5.
Likusį kiaušinį išplakti su trupučiu vandens ir visą pyragą ištepti plakiniu. Viršų apibarstyti migdolų trupiniais.
6.
Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie valandą, kol gražiai paruduoja pyrago viršus.