INGREDIENTAI: pagal poreikį miltų be glitimo (stalui pabarstyti)
šiek tiek kokosų aliejaus (formai patepti)
Tešlai:
120 gramų miltų be glitimo
1 žiupsnelis druskos
30 gramų migdolų aliejus
30 gramų maskarponės sūrio
2 šaukštai vandens
Įdarui:
6 vienetai obuolių
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštas malto cinamono
1/4 šaukštelio malto imbiero
1/4 šaukštelio malto muskato
Pabarstymui:
30 gramų žemės riešutų (smulkintų)
20 gramų juodojo šokolado (smulkinto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sumaišyti miltus su druska, supilti aliejų, vandenį, sudėti maskarponę ir išmaišyti. Tešla neturi būti lipni. Padedame ją į šaldytuvą tol, kol paruošime obuolius.
2.
Obuolius nulupame, pašaliname sėklalizdžius, supjaustome plonais griežinėliais ir sumaišome su citrinų sultimis, klevų sirupu bei cukrumi.
3.
Atskirame dubenyje sumaišome krakmolą ir visus likusius prieskonius. Krakmolo mišinį suberiame ant obuolių ir lėtai išmaišome.
4.
Tešlą išimame iš šaldytuvo. Stalą pabarstome miltais, kad tešla neliptų. Iškočiojame apskritimą šiek tiek didesnį nei kepimo formą. Naudojau 29 cm skersmens kepimo formą.
5.
Kepimo formą patepame kokosų aliejumi, atsargiai įklojame tešlos pagrindą, suformuojame kraštelius. Tuomet sudedame obuolių masę, pabarstome smulkintais riešutais ir šokoladu.
6.
Kepkite 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.