INGREDIENTAI: 1 ir 1/5 kilogramo šoninė
2 vienetai kiaulės liežuvio
150 gramų džiovintų slyvų
1 vienetas morkų (didelės)
1 galva česnako
2 šaukštai želatinos
šiek tiek druskos
šiek tiek prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šoninę įtrinti druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir laikyti parą.
2.
Liežuvius išvirti ir nulupti.
3.
Ant šoninės išdėlioti liežuvius, morkas, slyvas, česnakus, pagardinti druska, pipirais, užberti sausą želatiną. Viską susukti į vyniotinį, keliose vietose surišti. Įvynioti į kepimo rankovę ir dar kartą suraišioti.
4.
Dėti į puodą, įpilti vandens, kad apsemtų ir virti 2 valandas. Po virimo suspausti lentele su svoriu ir palikti pastovėti per naktį.