INGREDIENTAI: Tešlai:
450 gramų miltų (ar šiek tiek daugiau)
200 gramų sviesto
4 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 mililitrų grybų (virtų)
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto morkų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Miltus išsijojame į dubenį. Vis pamiltuojant burokinę tarką sutarkuojame šaltą sviestą ir ranka trupiname miltus su sviestu iki trupinukų.
2.
Sudedame grietinę ir suminkome tešlą. Tešlą suspaudžiame į rutulį ir padedame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.
3.
Grybus sumalame stambiai arba susmulkiname peiliu. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Svogūną ir morką pakepiname, sudedame grybus, druską, pipirus ir viską atvėsiname.
4.
Tešlą suskirstome į nedidelius apvalius vienodus gabalėlius. Juos iškočiojame, dedame įdaro ir užlankstome vokeliu arba kaip kibinus, užspaudžiame kraštus.
5.
Padarytus pyragėlius dedame į kepimo popierium išklotą blėtelę, aptepame išplaktu kiaušiniu, galime apibarstyti sezamu, kmynais ar žolelėmis. Kepame iki 180"C - 190"C įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min, kol gražiai pagelsta.