TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Minkštučiai pyragėliai su grybais
Pyragėliai su grybais

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
450 gramų miltų (ar šiek tiek daugiau)
200 gramų sviesto
4 šaukštai grietinės
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
500 mililitrų grybų (virtų)
1 vienetas svogūnų
0.5 vieneto morkų
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
šiek tiek aliejaus
1 vienetas kiaušinių (aptepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Miltus išsijojame į dubenį. Vis pamiltuojant burokinę tarką sutarkuojame šaltą sviestą ir ranka trupiname miltus su sviestu iki trupinukų.

2.
Sudedame grietinę ir suminkome tešlą. Tešlą suspaudžiame į rutulį ir padedame į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.

3.
Grybus sumalame stambiai arba susmulkiname peiliu. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame. Svogūną ir morką pakepiname, sudedame grybus, druską, pipirus ir viską atvėsiname.

4.
Tešlą suskirstome į nedidelius apvalius vienodus gabalėlius. Juos iškočiojame, dedame įdaro ir užlankstome vokeliu arba kaip kibinus, užspaudžiame kraštus.

5.
Padarytus pyragėlius dedame į kepimo popierium išklotą blėtelę, aptepame išplaktu kiaušiniu, galime apibarstyti sezamu, kmynais ar žolelėmis. Kepame iki 180"C - 190"C įkaitintoje orkaitėje 20 - 30 min, kol gražiai pagelsta.




admin · 2021-05-26 03:00 · 434 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt