TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Margas pavasario stalas
Margas pavasario stalas

Porcijų skaičius: 3


INGREDIENTAI:
1 gūželė salotų (lapinės)
3 vienetai kiaušinių ((kietai virti) )
40 gramų sviesto
4 vienetai stintos ( (keptos))
25 gramai sūrio (rokforo)
1 šaukštas krapų ((smulkinti))
5 vienetai ridikėlių
25 gramai ikrų ( (natūralūs arba dirbtiniai) )
150 gramų jogurto (natūralus)
2 šaukšteliai citrinų ((sultys))
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų (malti)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
Salotų lapus gerai nuplauti, nusausinti ir supjaustyti išilgai 2 cm pločio juostelėmis. Kiaušinius perpjauti pusiau, išimti trynius. Trynius su sviestu pertrinti per sietelį ir gerai sumaišyti. Masę padalinti į dvi lygias dalis. Į vieną trynių masės dalį dėti sutrintas keptas stintas (be kaulų), į kitą gerai susmulkintą rokforo sūrį ir smulkintus krapus. Abi trynių mases konditeriniu švirkštu (su žvaigždutės formos antgaliu) išvirkšti į kiaušinių puseles. Kiaušinius su stintomis papuošti ikrais, kiaušinius su rokforu – smulkintais krapais (gali būti šaldyti). Jogurtą sumaišyti su citrinų sultimis, druska ir pipirais. Salotas išdėlioti ant lėkštės ir apšlakstyti jogurto padažu. Į vidurį sudėti įdarytas kiaušinių puseles. Iš ridikėlių padaryti keletą „roželių“ garnyrui ir papuošimui.




admin · 2021-05-26 00:00 · 426 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt