INGREDIENTAI: Tešlai:
1.5 stiklinės miltų
0.5 stiklinės kefyro
90 gramų sviesto (ištirpintas ir atvėsintas)
1 vienetas kiaušinių
1/4 stiklinės cukraus
2 ir 1/4 šaukštelio sausų mielių
1 šaukštelis vanilės esencijos
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
2 vienetai obuolių (nulupti ir supjaustyti)
90 gramų marcipanų masės
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas miltų
1 šaukštas rudojo cukraus
Varškės kremui:
230 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
1/3 stiklinės cukraus
0.5 šaukštelio vanilės esencijos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: sumaišykite 1 stiklinę miltų su cukrumi, druska ir mielėmis dubenyje. Sumaišykite sviestą su tryniu, o kefyrą - su baltymu ir tada sumaišykite abu mišinius tarpusavyje. Įpilkite drėgnus ingredientus į dubenį su miltais ir išmaišykite.
2.
Įdėkite tešlą į virtuvės kombainą ir minkykite apie 7 minutes, kol tešla taps "šilkine". Tešla bus lipni, bet ne bėganti, todėl stebėkite tešlą kai ją minkysite ir, jei reikia, įberkite dar miltų (iš rezervinių - 1/2 stiklinės).
3.
Įdėkite tešlą į dubenį, sandariai (su dangčiu) uždarykite ir palikite 1 val .pakilti šiltoje vietoje. Jei kildinate tešlą sandariai uždarytą, tai nebūtina laukti kol ji padvigubės (fermentacija vyksta daug greičiau).
4.
Ruošiame obuolių įdarą: dubenyje sumaišykite visus ingredientus, uždarykite dangčiu ir keletą kartų pakratykite, kad viskas tolygiai pasiskirstytu.
5.
Ruošiame varškės įdarą: visus ingredientus įdėkite į virtuvės kombainą ir malkite iki vientisos masės. Marcipano masę labai plonai supjaustykite lapeliais/griežinėliais.
6.
Įkaitinkite orkaitę iki 180C. Išklokite kepimo popieriumi 23 cm skermens apvalią kepimo formą.
7.
Patepkite rankas aliejumi (kad tešla ne taip liptų) ir įdėkite tešlą į kepimo formą. Paskirstykite ją tolygiai ir padarykite aukštesnius kraštus (suformuokite bortelius / sieneles kaip tarto). Ant viršaus išdėliokite obuolius ir ant jų tolygiai paskirstykite marcipano lapus/griežinėlius. Ant viršaus įdėkite ir tolygiai paskirstykite varškės įdarą, tik atsargiai, kad įdarai "neišliptų" už tešlos sienelės. Uždenkite maistinė plėvele ir palikite pakilti 20 minučių.
8.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių. Išimkite iš orkaitės ir iš kepimo formos. Atvėsinkite ant grotelių.