INGREDIENTAI: 2 kilogramai svogūnų
200 gramų cukraus
100 mililitrų acto 9%
2 vienetai apelsinų
60 mililitrų alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūnus nulupkite ir supjaustykite juostelėmis ar kubeliais.
2.
Didelėje keptuvėje ar puode šiek tiek įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus. Kepinkite, vis pamaišydami, apie 20 minučių, ant nedidelės ugnies, neuždenkite, nes turi išgaruoti dalis skysčio.
3.
Sudėkite smulkintą česnaką ir kepinkite dar 20 minučių. Sumažinkite ugnį iki mažesnės nei vidutinė, bet ne pačios mažiausios, berkite cukrų, druską, pipirus, pilkite actą ir iš apelsinų išspaustas sultis. Gerai išmaišykite ir toliau katinkite ant nedidelės ugnies, vis maišant, kol beveik nebeliks skysčio, užtruks maždau 1.5 - 2 valandas.
4.
Dar karštus svogūnus sudėkite į švarius stiklainius, uždėkite, bet neužsukite dangtelių. Į didelio puodo dugną dėkite rankšluostį, sustatykite stiklainius ir puodą užpilkite vandeniu, kad apsemtų stiklainius iki pusės. Kaitinkite puodą, kol užvirs ir kaitinkite apie 20 minučių. Stiklainius sandariai užsukite, sustatykite dangteliais žemyn, uždenkite šiltu apklotu ir palikite atvėsti.