INGREDIENTAI: 600 gramų miltų
300 mililitrų pieno (šiltas)
50 gramų pomidorų pastos
30 mililitrų aliejaus
20 gramų šlapių mielių
1 sauja šaldytų špinatų
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis rudojo cukraus
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
100g miltų atidėti.
2.
Mieles ir abu cukrus ištirpinti šiltame piene.
3.
Iš bendro kiekio miltų įberti porą šaukštų ir palikti, kol suputos mielės. Tuomet suberti likusius miltus (100 g atidėtų miltų dar nenaudokite) ir druską. Viską gerai išminkyti, supilti aliejų.
4.
Tešlą padalinti į tris dalis, dvi turėtų būti vienodo dydžio, o trečioji didesnė už likusias.
5.
Į vieną iš mažesnių tešlų sudėti pomidorų pastą ir 50 g iš atidėtų miltų. Perminkyti.
6.
Šaldytus špinatus su trupučiu vandens pašildyti ir susmulkinti iki košelės. Špinatų masę sumaišyti su mažesniąja tešlos dalimi ir suberti 50 g iš atidėtų miltų.
7.
Visas tris dalis atskirai palikti pakilti apie valandą.
8.
Iš pakilusios tešlos supinti kasą. Dėti į keksinę, dar šiek tiek pakildinti.
9.
Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Skanaus.