TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-20 23:37
Puikusis Beatos draugės Vilmos obuolių pyragas
Beatos draugės obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Trupiniams:
180 gramų sviesto (atšaldyto šaldiklyje)
280 gramų miltų
50 gramų cukraus
Varškės kremui:
500 gramų varškės 9%
3 vienetai kiaušinių
150 gramų cukraus
3 šaukštai grietinės
Įdarui:
1 kilogramas obuolių
40 gramų cukraus (ar daugiau, jei obuoliai rūgštūs)
2 šaukšteliai cinamono
Viršui:
1 šaukštas rudojo cukraus
1 šaukštelis cinamono

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Miltus persijokite ir į juos burokine tarka įtarkuokite atšaldytą sviestą, dviem peiliais greitai išmaišykite, kad būtų smulkūs trupiniai. Stambesnes sviesto drožles sutrinkite pirštais. Į šią masę suberkite cukrų, išmaišykite ir dėkite į šaldytuvą.

2.
Į varškę įmuškite kiaušinius, įdėkite grietinės, suberkite cukrų ir elektriniu trintuvu viską sutrinkite iki vientisos masės.

3.
Obuolius nulupkite ir supjaustykite plonomis skiltelėmis. Obuolius apibarstykite cukrumi ir cinamonu.

4.
Į kepimo formos dugną įdėkite kepimo popieriaus (as naudojau apvalią atsegamą torto formą 24 cm). Į kepimo formos dugną įberkite daugiau nei pusę trupinių (kitą dalį atidėkite viršutiniam sluoksniui) ir tolygiai paskirstykite. Ant viršaus sudėkite varškės masę ir ją išlyginkite, berkite obuolius.

5.
Į likusius trupinius suberkite rudąjį cukrų ir cinamoną. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių.

6.
Dėkite pyragą į įkaitintą iki 180 °C orkaitę, kepkite apie 1 val. ir 10 min. ant žemiausios pakopos,kad gerai iškeptų dugnas. Valgykite ataušusį, palaukite kad sutvirtėtų, nepjaustykite jo iš karto karšto, o geriausia palaikykite šaldytuve per naktį.




admin · 2021-05-24 06:00 · 450 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt