INGREDIENTAI: 500 gramų antienos krūtinėlė su oda
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 šaukštas medaus
2 lapeliai šalavijo
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
Garnyrui:
500 mililitrų moliūgų tyrės
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 vienetas apelsino žievelės (tarkuotos)
1/4 vieneto muskato
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgų tyrei moliūgą supjaustome didelėmis riekėmis, išimamame sėklas, bet žievės nenupjauname. Dedame į ištiestą kepimo popieriumi kepimo skardą. Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės apie 30-40 min. atvėsiname, žievę nupjauname. Moliūgą sutriname virtuviniu kombainu iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galime įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus). Ir štai moliūgų tyrė paruošta. Kiek nesunaudosime keksiukų kepimui, galima pilti į šaldymo maišelius ir užšaldyti kitiems kartams.
2.
Anties krūtinėlę įpjauname keliose vietose, padarydami rombus.
3.
Įkaitiname keptuvę. Dedame anties krūtinėlę odele žemyn ir kepame 4 min. Šalia dedame šalavijo lapelius. Krūtinėlę apverčiame ir kepame dar 3 min.
4.
Apelsino sultis sumaišome su medumi, druska, pipirais. Šiuo marinatu ištepame anties krūtinėlę.
5.
Pabaigiame kepti 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min.
6.
Moliūgų tyrę pilame į prikaistuvį ir užkaičiame virti. Įspaudžiame apelsino sultis, įtarkuojame jo žievelę ir muskato riešuto, beriame druskos.
7.
Antieną patiekiame su tyre.