TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Bernardinas Eidvilas Vygintė Akvilas Alfreda
Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų tyre
Anties krūtinėlė su apelsinine moliūgų tyre

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
500 gramų antienos krūtinėlė su oda
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 šaukštas medaus
2 lapeliai šalavijo
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos
Garnyrui:
500 mililitrų moliūgų tyrės
2 šaukštai apelsinų sulčių
1 vienetas apelsino žievelės (tarkuotos)
1/4 vieneto muskato
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Moliūgų tyrei moliūgą supjaustome didelėmis riekėmis, išimamame sėklas, bet žievės nenupjauname. Dedame į ištiestą kepimo popieriumi kepimo skardą. Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas suminkštės apie 30-40 min. atvėsiname, žievę nupjauname. Moliūgą sutriname virtuviniu kombainu iki vientisos masės – tyrės. Jei reikia, šiame etape galime įpilti vandens, norėdami išgauti tinkamą konsistenciją (maždaug 1 – 3 valgomus šaukštus). Ir štai moliūgų tyrė paruošta. Kiek nesunaudosime keksiukų kepimui, galima pilti į šaldymo maišelius ir užšaldyti kitiems kartams.

2.
Anties krūtinėlę įpjauname keliose vietose, padarydami rombus.

3.
Įkaitiname keptuvę. Dedame anties krūtinėlę odele žemyn ir kepame 4 min. Šalia dedame šalavijo lapelius. Krūtinėlę apverčiame ir kepame dar 3 min.

4.
Apelsino sultis sumaišome su medumi, druska, pipirais. Šiuo marinatu ištepame anties krūtinėlę.

5.
Pabaigiame kepti 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min.

6.
Moliūgų tyrę pilame į prikaistuvį ir užkaičiame virti. Įspaudžiame apelsino sultis, įtarkuojame jo žievelę ir muskato riešuto, beriame druskos.

7.
Antieną patiekiame su tyre.




admin · 2021-05-24 00:00 · 422 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt