INGREDIENTAI: 1 vienetas vištos
10 skiltelių česnako
4 šaukštai prieskonių paukštienai
Aptepimui:
150 gramų grietinės
Įdarui:
3 vienetai obuolių
1 vienetas apelsinų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Švarią ir išvalytą vištą įtrinti prieskonių mišiniu vištienai, smulkintu česnaku. Palikti marinuotis parai.
2.
Obuolius ir apelsinus sumulkinti ir išmaišyti. Jais įdaryti vištą, odelę prisegti smeigtukais, kad įdaras, kepant neiškristų.
3.
Vištos paviršių ištepti grietine. Į skardą įpilti maždaug stiklinę vandens.
4.
Kepti iki 160 įkaitintoje orkaitėje 1 - 1.5 valandos, priklausomai nuo vištos dydžio. Skanaus!