INGREDIENTAI: 150 gramų kvietinių miltų
100 gramų žemės riešutų sviesto
100 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
50 gramų rudojo cukraus
1 saujelė riešutų (mėgstamų)
1 šaukštas medaus
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sviestą, cukrų, medų sudėti į puodą ir pakaitinti ant silpnos ugnies, kol ištirps. Atvėsinti.
2.
Į atvėsusią masę sudėti žemės riešutų sviestą, įmušti kiaušinį. Išmaišyti. Suberti cinamoną, miltus, vanilinį cukrų, kepimo miltelius. Išmaišyti.
3.
Susmulkinti riešutus ir suberti į tešlą. Išmaišyti.
4.
Po 1 šaukštą tešlos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šakute suploti. Palikti tarpus tarp sausainių.
5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min.