TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Bernardinas Eidvilas Vygintė Akvilas Alfreda
Nekeptas vyšninis tortas su maskarponės sūriu
Nekeptas vyšninis tortas su maskarponės sūriu

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Pagrindui:
350 gramų sausainių
150 gramų sviesto
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
120 gramų grietinėlės
120 gramų cukraus
20 gramų želatinos
Viršui:
600 mililitrų konservuotų vyšnių sirupe
20 gramų želatinos
3 šaukštai vyšnių sirupo

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Pagrindui trintuvu arba mėsmale sumalame sausainius. Ištirpiname ir atvėsiname sviestą. Sumaišome su maltais sausainiais. Gausime drėgną, birią masę. Beriame ją į 26 cm. skersmens torto formą nuimamais kraštais ir, stipriai spausdami, suformuojame torto padrindą. Statome į šaldytuvą, kol ruošime sūrio kremą.

2.
Sūrio kremui želatiną užpilame 100 ml. šalto virinto vandens ir paliekame apie 30 minučių brinkti. Tuo metu iki standumo išplakame grietinėlę su cukrumi. Sudedame maskarponę ir visą masę išplakame iki vientisios. Išbrinkusią želatiną pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo viryklės, atvėsiname, supilame į sūrio/grietinėlės kremą ir gerai išmaišome (ne plakikliu). Kremą pilame ant sausainių pagrindo, išlyginame ir dedame į šaldytuvą, kol kremas sustings - man po valandos jau buvo sustinges taip, kad galima buvo pilti želė sluoksnį.

3.
Viršui želatiną užpilame 100 ml vandens ir pastatome brinkti apie 30 minučių. Nupilame nuo vyšnių sirupą. Turėtų būti apie 150-200 ml. Kadangi sirupas stipraus skonio, įpilame į jį vandens tiek, kad iš viso gautume apie 500 ml skysčio. Jei sirupas rūgštus, įberiame cukraus. Į vyšninį sirupą supilame išbrinkusią želė. Viską nuolat pamaišydami, kad ištirptų želė, pakaitiname iki užvirimo, nukeliame nuo ugnies ir atvėsiname.

4.
Išdėliojame ant sustingusio sūrio kremo vyšnias ir užpilame atvėsusią želė. Statome tortą į šaldytuvą, kol sustings.




admin · 2021-05-22 15:00 · 500 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt