TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Senoviški keksiukai
Senoviški keksiukai

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
500 mililitrų kvietinių miltų
250 mililitrų kefyro
250 mililitrų manų kruopų
200 mililitrų cukraus
200 gramų margarino (arba sviesto)
3 vienetai kiaušinių
2 saujos razinų
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis sodos
Pabarstymui:
pagal poreikį cukraus pudros

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Margariną ar sviestą ištirpiname ir paliekame šiek tiek atvėsti.

2.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Supilame kefyrą, dar kartą perplakam. Tuomet supilame tirpintą margariną (ar sviestą) ir išmaišome.

3.
Razinas nuplauname, nusausiname. Apvoliojame miltuose - taip razinos nenusės tešloje.

4.
Miltus sumaišome su manais ir soda, suberiame į kiaušinių masę ir išmaišome, kol neliks sausų gumuliukų. Įmaišome razinas.

5.
Į keksiukų formą išdėliojame popierines formeles. Jas pripildome tešla, užpildant ne daugiau kaip 2/3 formelės tūrio.

6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Ar iškepė, tikriname mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus jis sausas, keksiukai jau iškepė. Jei aplipęs tešla, kepame dar 5 minutes ir vėl tikriname.

7.
Iškepusius atvėsiname, apibarstome cukraus pudra.




admin · 2021-05-22 12:00 · 449 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt