INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijų (jaunos)
1 vienetas baklažanų
1 vienetas paprikos
1 vienetas svogūnų
1 vienetas obuolių
1 vienetas citrinų
4 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
1/4 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją, papriką ir baklažaną supjaustyti kubeliais, pasūdyti. Palikti pastovėti 20 minučių ir nupilti susidariusį skystį.
2.
Svogūną, česnakus ir obuolį susmulkinti.
3.
Puode įkaitinti aliejų sudėti visas smulkintas daržoves ir obuolį. Patroškinti 20 minučių, pagardinti prieskoniais., berti cukrų ir įspausti citrinos sultis. Galima sutrinti iki vientisos masės, jei trinsite, po to pakartotinai užvirinkite.
4.
Sudėti į iškaitintus stiklainius, užsukti steriliais dangteliais. Sustatyti dangteliais žemyn, užkloti pūkine striuke ir palikti visiškai atvėsti. Atvėsusią laikyti šaldytuve.