TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-20 18:11
Kalakutienos troškinys su avinžirniais kokosų piene
Kalakutienos troškinys su avinžirniais kokosų piene

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų kalakutienos filė
400 mililitrų kokosų pieno (1 skardinės)
1 vienetas poro
150 gramų konservuotų avinžirnių
1 vienetas morkų
1 skiltelė česnako
2 centimetrai imbiero
1 šaukštelis džiovintos žolelės
1 šaukštelis paprikos miltelių
1 žiupsnelis malti baltieji pipirai
pagal poreikį aitriųjų pipirų (nebūtina)
pagal skonį druskos
Pabarstymui:
1 šaukštas svogūnų laiškų (smulkintų)
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Mėsą supjaustome juostelėmis.

2.
Pabarstome druska, pipirais, paprikos milteliais, žolelėmis. Porą supjaustome pusžiedžiais, morką griežinėliais, imbierą, česnaką ir aitrųjį pipirų pasmulkiname.

3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame imbierą, pipirą, česnaką ir pakaitiname, kol pasklis aromatas. Tada sudedame morkas ir porus. Pakepiname šiek tiek. Sudedame kalakutienos gabalėlius. Pakepiname, kol gražiai apskrus. Suberiame avinžirnius, supilame kokosų pieną. Išmaišome ir patroškiname apie 10 min. Jei norisi dar pagardiname druska ir pipirais. Pabarstome svogūnų laiškais. Valgome su ryžiais.




admin · 2021-05-21 18:00 · 517 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt