INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (pertrintos)
200 pakelių pieno
3 vienetai kiaušinių
4 šaukštai manų kruopų
3 šaukštai cukraus
Pabarstymui:
šiek tiek sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Manų kruopas užpilti pienu ir palikti išbrinkti.
2.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
3.
Trynius su cukrumi plakti, kol masė padvigubės. Sudėti pertrintą varškę ir dar kartą išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo, kad apvertus indą, masė liktų vietoje.
5.
Manų kruopas su pienu supilti į varškės masę ir išmaišyti. Sudėti išplaktus baltymus ir lengvai pamaišyti, labai svarbu nepermaišyti, kad masė nesukristų.
6.
Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, masę sukrėsti į indą, pabarstyti sezamo sėklomis.
7.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol iškils, apie 40 minučių.