TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-20 17:23
Pyragas su varške, kumpiu ir morkų lapeliais
Pyragas su varške, kumpiu ir morkų lapeliais

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (1 pakelio)
400 gramų varškės 9%
200 gramų šaltai rūkyto kumpio
2 vienetai kiaušinių
1 sauja morkų lapelių (šviežių ar šaldytų)
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis druskos
1 žiupsnelis kmynų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Iš šaldymo kameros ištraukiu tešlą ir palieku ją ant darbastalio atšilti.

2.
Kuo mažesniais gabaliukais supjaustau kumpį.

3.
Jei naudoju šviežius morkų lapus, sukapoju juos. Jei šaldytus, tai naudosiu tiesiai iš šaldymo kameros.

4.
Į gilesnį dubenį sukrečiu varškę, suberiu kumpio gabaliukus, morkų lapus, beriu druską ir kmynus, įmušu vieną kiaušinį ir kito kiaušinio baltymą (trynį palieku aptepimui). Viską kruopščiai išmaišau.

5.
Tešla iškloju kepimo formos (silikoninės arba išklotos kepimo popieriumi) dugną, formuojant bortą, tai bus "uždaras" pyragas.

6.
Supilu varškės masę, mentele išlyginu paviršių ir iš likusios tešlos formuoju viršutinį lakštą bei dekoracijas. Visiškai nebūtina viską formuoti iš vieno lakšto, galima dėti net ir juosteles, kepant jos smarkiai pučiasi ir susijungia.

7.
Kiaušinio trynį išplaku su vienu šaukštu vandens ir plakiniu aptepu pyrago paviršių.

8.
Kepu iki 220 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25 - 30 minučių.




admin · 2021-05-21 03:00 · 439 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt