INGREDIENTAI: 300 gramų grietinėlės, 35% riebumo
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių baltymų
2 šaukštai cukraus pudros
šiek tiek uogų (arba vaisių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinių baltymus išplakame elektriniu plakikliu iki putų. Palaipsniui plakant vidutiniu greičiu po šaukštą beriam cukrų, subėrus padididam plakiklio greitį ir išplakame baltymus iki standumo.
2.
Išplaktus baltymus sudedam į konditerinį maišą ir išspaudžiam 6 centrimetrų skersmens morengus su duobute viduryje.
3.
Kepam 120 C laipsnių orkaitėje su ventiliatoriumi apie 1,5 -2 valandas, kol morengai išdžius.
4.
Išplakam grietinėlę su cukraus pudra. Dedam grietinėlę ant kiekvieno morengo ir papuošiame mėgstamais vaisiais ar uogomis.