INGREDIENTAI: Tešlai:
4 stiklinės miltų
2 stiklinės vandens
1 vienetas kiaušinių
5 šaukštai cukraus
30 gramų šlapių mielių (arba 10 g sausų mielių)
30 gramų sviesto (tirpinto)
2 žiupsneliai druskos
Įdarui:
400 gramų faršo (apytikriai)
2 vienetai svogūnų
pagal skonį prieskonių (naudojų mairūną, baziliką)
pagal skonį druskos
šiek tiek vandens (verdančio)
Kepimui:
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Mieles šakute ištriname su cukrumi ir sumaišome su šiltu (ne karštu!) vandeniu. Sviestą ištirpiname ir paliekame truputį pravėsti. Kiaušinį lengvai paplakame.
2.
Miltus įsijojme į dubenį. Viduryje padarom duobelę ir į ją beriame druską, likusį cukrų, pilame tirpintą sviestą, išplaktą kiaušinį ir mielių bei vandens mišinį. Viską rankomis gerai suminkome - tešla turėtų būti glotni, minkšta ir elastinga.
3.
Tešlą suspaudžiame į rutulį. Dubenį su ja pridengiame švariu rankšluostėliu ir paliekame šiltoje vietoje pakilti 1-2 valandoms (tešlos tūris turėtų padidėti 2-3 kartus).
4.
Kol tešla kyla, pasiruošiame mėsos įdarą. Svogūnus susmulkiname elektriniu smulkintuvu arba sutarkuojame burokine tarka, sudedame į faršą. Ten pat beriam prieskonių, druskos, išmaišome. Viską užplikome trupučiu verdančio vandens (įdaro masė turi būti apyskystė).
5.
Kai tešla pakyla, gnybiam po gabalėlį ir ištampom į paplotėlį. Ant jo vidurio dedame faršo, sulenkiame per pusę ir užspaudžiame krašus.
6.
Didesniame puode ar gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų (jo pilkite tiek, kad visiškai apsemtų kepamus čeburekus). Dedame čeburekus ir kepame iki gražiai paruduoja.
7.
Iškepusius čeburekus dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.
Patarimai:
•
Šiuos čeburekus skanu valgyti su sultiniu ar daržovėmis.
•
Jei namuose vėsiau, čeburekų tešlą galite kildinti orkaitėje - pašildykite ją iki 30-40 laipsnių, tada kaitrą išjunkite ir ant grotelių padėkite dubenį su tešla.