TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Bernardinas Eidvilas Vygintė Akvilas Alfreda
Troškinta vištiena grietinėlės padaže

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 kilogramas vištienos filė (vidinės)
125 gramai šaltai rūkytos šoninės
125 mililitrai grietinėlės
2 vienetai svogūnų
2 vienetai obuolių (nuluptų)
1 vienetas salierų stiebų
4 vienetai čiobrelių šakelių (apytikriai)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai kvietinių miltų
2 kubeliai sultinio (naudojome „Gallina Blanca“ vištienos)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite ir įtrinkite druska ir pipirais.

2.
Į keptuvę įpilkite aliejaus ir apkepkite vištienos juosteles iš abiejų pusių po kelias minutes.

3.
Apkepkite ir riekelėmis pjaustytus obuolius. Išimkite vištieną ir suberkite smulkintą šoninę, svogūnus, salierą, kelias šakeles čiobrelio.

4.
Kai gražiai apkepa, sudėkite tarkuotą česnaką.

5.
Ištirpinkite sultinio kubelius vandenyje, jį sumaišykite su miltais ir užpilkite ant apkeptų daržovių, sudėkite į keptuvę vištieną, supilkite grietinėlę, troškinkite, kol padažas pradės tirštėti apie 10 min.

6.
Dėkite viską į lėkštę ir ragaukite.




admin · 2021-05-19 15:00 · 470 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt