INGREDIENTAI: Tešla:
~ 300 g miltų
90 gr. cukraus
100 g sviesto
1 kiaušinis
100 gr. grietinės
žiupsnelis druskos
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
Įdaras:
~ 100 gr. varškės (pertrinti per sietelį arba paimti Švelniąją varškę)
3 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
25 g miltų (v.š.)
1 mažas kiaušinis
vanilinis cukrus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Pasiruošti įdarą: tiesiog sumaišyti visus nurodytus produktus. Tešlai: 1. Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, supilti išplaktą kiaušinį ir maišant po šaukštą dėti grietinę. 2. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir labai greitai sujungti su sviestine mase. Nepermaišyti! 3.Tešlą iškočioti apie 0,5 cm storio ir išspausti maždaug 10 cm skersmens paplotėlius. 4. Ant vienos pusės uždėti įdaro ir pridengti kita puse. 5. Kraštų stipriai neužspausti (uždengti tik tiek, kad nesimatytų varškės), nes kepant sutrūkinės! Patepti kiaušinio plakiniu ir kepti 200 С orkaitėje apie 20 minučių (kol gražiai pagels). Skanaus!